Ik ben Cocky Pols, 57 jaar en sinds juli 2005 een borstkankerpatiënt. Ik heb een borstamputatie ondergaan en daarna 5 chemo’s gehad. Op het moment dat mijn vrienden het wisten werd ik gebeld door een goede vriendin, die vertelde mij dat ik moest vragen om een IJSMUTS. Totaal niet wetende wat dat zou moeten zijn ben ik rond gaan vragen en kreeg informatie over de hoofdhuidkoeler. In het ziekenhuis waar ik mijn operatie heb ondergaan konden zij mij niet helpen en wilde mij wel de vrijheid geven om naar het Albert Schweitzer Ziekenhuis te gaan voor de verdere behandeling.

Daar eenmaal onder behandeling heb ik de hoofdhuidkoeler gekregen en is het voor mij fantastisch afgelopen. De eerste chemo was even wennen, met de hoofdhuidkoeler duurt de chemo namelijk 2 uur langer dan zonder de hoofdhuidkoeler. De kou is eigenlijk minimaal, het meest storende wat ik heb ervaren is dat het zo strak om je hoofd vastzat. Een keer was er geen plek voor mij in de luxe stoelen die er staan toen hebben zij mij in een bed gelegd, daardoor ontdekte ik dat als je in een bed ligt de kou minder is omdat je lekker onder de dekens kan liggen, na 3uur de koeler op je hoofd geeft toch wel een koud gevoel, totaal duurt de kuur ongeveer 4 uur.

De zorg in het ziekenhuis is top, altijd een bemoedigend woord en voldoende aandacht  mocht je dat nodig hebben, met heel veel liefde gegeven. Het resultaat is geweldig, dat ik het zo weer zou doen en het iedereen aan kan raden. Ik moet eerlijkheidshalve wel zeggen dat ik heel veel en dik haar heb en dat je bij mij totaal geen verschil hebt gezien met mijn “normale”haar. Mijn medelotgenoot Pita, naast mij tijdens de gehele kuur, had veel dunner haar en bij haar is het wel wat uitgevallen, maar zij is net als ik ook zeer tevreden met het resultaat. Een aanrader voor iedereen.

Ik kom nog regelmatig voor controle in ziekenhuizen en wat mij dan zeer verbaasd is  dat heel veel doktoren, huisartsen, specialisten over het bestaan van deze hoofdhuidkoeler niets weten.

Ook heb ik geprobeerd het landelijk bekend te maken door bij het programma Max en Catherine op de televisie hierover te vertellen wat heel veel reakties heeft opgeleverd. Ik ben een gelukkig mens dat ik mijn haar heb kunnen behouden waardoor de kwaliteit van leven tijdens deze periode een stuk aangenamer is geweest. Ik  zou het iedereen aanraden om indien nodig deze kans te grijpen, het maakt de kwaliteit van leven veel plezieriger. Voorlopig moet ik nog 5 jaar lang hormonen slikken om deze ziekte de baas te blijven maar met mijn EIGEN haar.

Het allerbeste voor iedereen.